Stichting Baseball against Cancer

Na 3 succesvolle jaren groeide het evenement Baseball against Cancer uit haar voegen. Om meer geld voor het Koningin Wilhelmina Fonds bijeen te brengen was het tijd voor professionalisering. Op 26 april 2016 werd bij notaris Van Commenée de stichting Baseball against Cancer opgericht.

 

Wij zijn transparant over de fondsen die wij bijeenbrengen. Daarom bieden wij op deze website niet alleen informatie over de stichting maar ook onze jaarverslagen aan.


 

Voorwoord Financieel Jaaroverzicht 2022

Na 2 coronajaren die flink invloed hadden op de activiteiten van de stichting stonden in 2022 alle seinen weer op groen. Eindelijk konden we zonder al te veel maatregelen met elkaar op het veld staan in de strijd tegen kanker.

Het was een moeizame aanloop waarbij duidelijk zichtbaar werd dat Corona zijn sporen in het bedrijfsleven had achtergelaten. Het werd ook duidelijk dat door het missen van 2 jaar een groot deel van de nieuwe honkballende en softballende jeugd nog geen weet had van de evenementen Baseball & Softball against Cancer. Het KWF had al laten weten dat ook zij een flinke afname hadden gezien van opbrengsten uit evenementen. Er was op meerdere vlakken voor het bestuur werk aan de winkel.

Het maakt mij trots dat we ondanks deze ‘tegenslagen’ wederom een mooie actieweek hebben kunnen organiseren maar helaas nog niet in vol ornaat met een marathon en andere side events. Wel was het fijn om te zien dat zo goed als alle vrijwilligers weer aanwezig waren en dat alles nog steeds als een geoliede machine liep. Ook over het aantal deelnemers mochten we niet klagen en de opbrengst was weer als vanouds!

We zijn tevens dankbaar naar alle bedrijven die zich weer hebben aangesloten bij onze strijd tegen kanker. Veel lokale ondernemers droegen hun steentje bij. Van de plaatselijke makelaar tot aan de slager die op de zaterdag voor de actieweek met een donatie bus stond en wellicht de kracht van Baseball & Softball against Cancer onderschat had toen hij zei dat hij de opbrengst zou verdubbelen.

Ook tijdens de Honkbalweek Haarlem mochten we weer aanwezig zijn met een Cornhole Court, speelde er tijdens de celebrity-game tientallen BN-ers met het logo van Baseball against Cancer op hun shirt en werd er geld ingezameld door middel van een Jeu de Boules actie. Kortom: 2022 was een jaar met een frisse start.

Ik hoop dat we in 2023 weer in vol ornaat de evenementen mogen organiseren en dat we samen weer kunnen opstaan tegen die verschrikkelijke ziekte.

Het financiele jaaroverzicht van 2022 kunt u hier vinden.

Samen slaan we kanker de wereld uit!