Baseball against Cancer 2019

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over Baseball against Cancer 2019.
De clinic vindt plaats op het complex van de Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp.

 

Om deel te nemen aan de clinic moet je je inschrijven via deze website. De kosten hiervoor bedragen 10 euro. De opbrengst komt ten goede aan het Koningin Wilhelmina fonds (KWF).

 

Hoe kan ik mij aanmelden?
Via het inschrijfformulier op onze website kun jij je aanmelden voor de jaarlijkse clinic. In dit inschrijfformulier vragen wij onder andere je naam, leeftijd, de klasse waarin je honkbalt en de positie waarop je wilt trainen. Deze informatie gebruiken wij om je in te delen in een team. Deze indeling krijg je ongeveer een week voor aanvang van de clinic per e-mail toegezonden. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld wordt je doorverwezen naar de Mollie betaalapplicatie. Via deze betaalapplicatie voldoe je het inschrijfgeld. Dit kan via Ideal of PayPal. Op het door jou opgegeven e-mailadres ontvang je een factuur. Deze factuur is het bewijs dat jij correct bent ingeschreven voor de clinic.

Wat is de Baseball against Cancer clinic?
Sinds 2012 organiseren wij jaarlijks een honkbalclinic voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. De clinic is een training die wordt gegeven door de beste honkballers die ons land kent. Veel  van de instructeurs hebben gespeeld voor professionele honkbalorganisaties in het buitenland, maken deel uit van het Nederlands honkbalteam, spelen in de Nederlandse hoofdklasse of komen uit voor jong oranje.

De dag wordt geopend in het stadion. Hierbij worden alle instructeurs aan de deelnemers voorgesteld en wordt er stilgestaan bij de ziekte kanker. Dit gebeurd mede door een indrukwekkende minuut stilte. Na de opening verzamelen de deelnemers bij het team waar zij staan ingedeeld. Gedurende het ochtendprogramma wordt er getraind op trainingsonderdelen die horen bij de positie die de deelnemer heeft opgegeven. Het middagprogramma bestaat voor alle deelnemers uit een slagcircuit, loopoefeningen gevolgd door onderlinge wedstrijden. Na de sportactiviteiten wordt de dag in het stadion afgesloten met een sluitingsceremonie.

Gaat de clinic altijd door?

Helaas wil het in Nederland nog wel eens regenen. Met dit in ons achterhoofd hebben wij dit jaar in samenwerking met het BP Sport Center in Amsterdam een plan B. Mocht het niet verantwoord zijn om de clinic buiten te geven dan zal er worden uitgeweken naar het BP Sport Center. Om ongelukken te voorkomen zullen de deelnemers ingedeeld worden in groepen. Hierdoor zal de clinic echter niet de volledige dag duren.